top of page

Kendinizi Negatif Enerjilerden Nasıl Korursunuz?


Evinizdesiniz, kahvenizi elinize almış ve kitabınızı okuyorsunuz; tam o sırada telefonun çalması ile kendinizi bir arkadaşınızla canınızı sıkan bir konuşma içinde buluyorsunuz! Ne kadar korunmaya çalışsanız da hayatın içindesiniz. Olumsuz enerjiler, potansiyel “enerji vampirleri” gibi etkisi altında tutabilirler. Bu enerjiler uzaktan etkilediği gibi; aile içinde, sosyal çevrede, sokakta ve de toplu ulaşım araçlarında yüz yüze gelinen durumlardır.

Vücutta biriken kirli negatif enerjilerden arınmak için neler yapılabilir?

Kendinizi koruma altına nasıl alabilirsiniz?

Bilinen en klasik yöntem topraklamadır.

•Çıplak ayakla toprakta yürümek

•Tuzlu su ile arınma örnekleri:

-Denize girip çıktıktan sonra kendimizi zinde, arınmış hissederiz. Denizdeki iletken tuzlu su bedenimizde birikmiş negatif elektriği arındırır.

-Gün içinde ellerimizi tuzlu suyla yıkamalıyız. Bir litre suya 2 yemek kaşığı tuz yeterlidir ya da avuç içine bir miktar tuz alarak yıkayabilirsiniz.

-Tuzlu su ve elma sirkesi ile banyoda son durulamanızı yapmanız ılık tuzla suda ayaklarınızı bekletmeniz yardımcı olacaktır.

İmajinasyon teknikleriyle de kirli enerjiden arınabilir, korunabilirsiniz;

•İş yerindesiniz veya bir arkadaşınızla konuşma anında tam tartışma başlayacağı anda: tüm aura çevrenizin ayna ile çevrildiğini imgeleyin. Siz ışıl ışıl parlarken, dışardan gelen tüm toksin enerjiler aynaya çarparak geri dönecektir.

•Enerjinizin düştüğünü hissettiğiniz an, sessiz bir köşeye çekilerek 1-2 dakikanızı alacak ağaç meditasyonu yapabilirsiniz. Kendinizi kocaman heybetli bir çınar ağacı gibi imgeleyin. Gözlerinizi kapatarak burundan derin 10 nefes alın ve verin. Bu esnada başınızın üzerinden (taç çakranız) mor ya da beyaz ışığın bedeninize yayıldığını imgeleyin. Bu müthiş ışık omurganız boyunca tüm hücrelerinize yayılarak, adeta yıkayarak arındırıyor. Tüm toksin enerjinin ayak tabanlarınızdan toprağın derinlerine yayılarak uzay boşluğuna kadar ilerlediğini kaybolduğunu hissedin. Aldığınız her nefesle ışıl ışıl enerjiyle yıkandığınızı verdiğiniz her nefesle arındığınızın keyfini çıkarın...

•Hergün 5-10 dakika dönüşümsel derin nefes teknikleriyle çalışmayı alışkanlık edinin. Farkındalığınızın artması ile fizyolojik ve ruhsal sağlığınıza kavuşacaksınız.

(Teknikler için; ”Bir Yudum Nefes” kitabımdan destek almanızı öneriyorum)

•Genel sağlığınızı kazanacağınız için eterik bedeniniz toksin üreten enerjilerden pek etkilenmeyecektir.

bottom of page